קומפוסטר – מה זה והאם כדאי להשתמש בקומפוסטר המסתובב?

עד לפני מספר שנים הכנת קומפוסט עוד נתפשה כתחביב מוזר. מעט מאוד אנשים הפכו פסולת אורגנית לחומר דישון, כשעצם העיסוק בזבל גרם להרמת גבות והוביל לגיחוכים. העובדה שמדובר באחד הפתרונות היעילים ביותר לשמירה על כדור הארץ לא עשתה רושם על רוב הציבור – אבל העולם השתנה, ובאופן משמעותי. כיום, המודעות ליתרונות הקומפוסט, כחלק מעקרונות הקיימות, גבוהה בהרבה ולכן גם הביקוש לסוגים השונים של קומפוסטר ביתי נמצא במגמת עלייה. אחד המוצרים היותר פופולריים הוא הקומפוסטר המסתובב, וכדאי להכיר אותו ולהבין מהם יתרונותיו והאם הוא מתאים גם לכם.

מה זה קומפוסטר מסתובב?

 

העיקרון המרכזי של הכנת קומפוסט הוא איזון מדויק בין שכבות "רטובות", כלומר פסולת אורגנית ושאריות מזון, לבין שכבות "יבשות" – גזם, עלים ואפילו ניירות. רק כשיש איזון נכון נכנס חמצן אל הערימה, ואותו חמצן הוא זה שמאפשר למעשה את הפעילות של החיידקים שמפרקים את הפסולת ומייצרים עבורנו חומר דישון משובח – גם עבור גידולים מסוגים שונים וגם עבור האדמה עצמה.

קומפוסטר ביתי מסתובב הוא מיכל שבנוי במיוחד כדי להבטיח חדירת חמצן מיטבית במינימום מאמץ מצידכם. ה"סוד" של קומפוסטרים מסתובבים הוא המבנה הכדורי שלהם ולכן קל ונוח לסובב אותם. הסיבוב מערבל את התכולה של הקומפוסטר, והתוצאה היא אותו חמצן רצוי.

קומפוסטר ביתי

היתרונות של קומפוסטרים מסתובבים

 

היתרון המרכזי של קומפוסטר מסתובב הוא כמובן נוחות הפקת הקומפוסט. אם בקומפוסטרים ה"רגילים" אתם נדרשים להגיע אל הערימה שיצרתם ובעזרת מעדר או את חפירה לערבל אותה, עם קומפוסטר מסתובב כל מה שצריך לעשות זה פשוט לגלגל את המיכל. מאחר שהמיכל בנוי במיוחד לפעולה זו, אין צורך להפעיל כוח והגלגול והערבול מושלמים ללא שום מאמץ.

היתרון השני הוא קיצור פרק הזמן עד שהקומפוסט מוכן – בזכות התנאים האופטימליים. בחלק מהמקרים כבר תוך 8 שבועות יהיה לכם קומפוסט לתפארת שתוכלו להשתמש בו.

איך לבחור את דגם הקומפוסטר הטוב ביותר עבורכם?

 

ככל שגדל הביקוש לסוגי הקומפוסטרים השונים, ובפרט לקומפוסטור מסתובב, כך ישנן גם יותר חברות שמציעות קומפוסטר ביתי למכירה. חשוב לערוך סקר שוק ובפרט לבחון את הניסיון של כל חברה בייצור קומפוסטרים ואת מידת ההקפדה של המשווק לעבוד עם חברות רציניות. פרמטר מרכזי נוסף הוא גודל המיכל – ישנם קומפוסטרים קטנים של 70 ליטר, ישנם דגמים בגודל בינוני של למשל 140 ליטר וישנם גם מיכלים עם נפח משמעותי של 180 ואפילו 210 ליטר. השיקול הוא כמובן כמות הפסולת האורגנית שאתם מייצרים וכמות הקומפוסט הנחוצה לכם.

בכל מקרה, כדאי לדעת שהשימוש בקומפוסטרים המסתובבים, כולל אלה הגדולים, פשוט ונוח. המיכל מונח על גבי מתקן ייעודי (ההרכבה גם היא פשוטה ונוחה), ואחת למספר ימים יש לבצע כ-10 סיבובים ולוודא שרמת הלחות בתוך המיכל היא זו הרצויה.

תפריט נגישות

Call Now Button